NIELS PALEN

NIELS PALEN heeft de kennis, techniek en ervaring om stalen buispalen
aan te brengen voor grote en kleine projecten of voor particuliere toepassing.

neem contact met ons op
kleo_o

SCROLL NAAR BENEDEN

Werkzaamheden

Niels Palen biedt de juiste oplossing:

Daar waar de ruimte beperkt is worden stalen buizen geluidsarm geboord op de gewenste diepte, 100% trillingvrij en zonder overlast.

Stalen buispalen en funderingen

Niels Stalen buispalen worden met name toegepast op trillingsarme en -vrije locaties met een beperkte werkruimte of werkhoogte. De toegepaste techniek kent een brede toepassing en is een goed alternatief waar andere paalsystemen ontoereikend zijn

Hemelwaterinfiltratie

Gemeenten kunnen op grond van de Wet milieubeheer een verordening opstellen met regels voor de kwantiteit en kwaliteit van de afvoer hemel- en grondwater. Met de verordening kunnen gemeenten perceeleigenaren verplichten om hemel- en grondwater gescheiden van het huishoudelijk afvalwater aan te bieden of hemelwater op eigen terrein te verwerken. Laten bewoners dat na, dan kan dit in het uiterste geval tot een boete van 4000 euro leiden.

snipimage

Figuur: Uitsnede uit overzicht reikwijdte en definities bij woning met tuin en hemelwaterinfiltratie op eigen terrein [Bron: Infoblad Bouwbesluit 2012]

Waterpompen

Nies Palen levert professionele pompen zoals alle typen PEDROLLO’S, de Rolls-Royce  onder de pompen. Ook kan een PEDROLLO worden gereviseerd of onderdelen worden geleverd.

Beregeningsinstallaties en bronboringen

Het is belangrijk dat uw tuin op het juiste moment en op de juiste plaats, de juiste hoeveelheid water krijgt. Dit kan relatief eenvoudig met een beregeningsinstallatie. Niels Palen is daarin gespecialiseerd, geeft advies en voert da aanleg van de berekeningsinstallatie vakkundig uit.

Niels Palen heeft al meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van beregeningsinstallaties. U kunt gebruik maken van deze ervaring voor advies of voor een vrijblijvende offerte.

MEER

Niels Stalen Buispalen worden met name toegepast op trillingsarme en -vrije locaties met een beperkte werkruimte of werkhoogte.

De toegepaste techniek kent een brede toepassing en is een goed alternatief waar andere paalsystemen ontoereikend zijn.

Stalen Buispalen

Het principe om stalen buispalen aan te brengen is kinderlijk eenvoudig. De stalen buispalen zijn hol en hebben een lengte van ongeveer twee meter. De diameters van de stalen buispalen zijn verschillend naargelang de vereiste belasting. De stalen buispaal wordt op de juiste diepte de grond in geboord. De buispalen worden in delen op elkaar gelast, dus om de twee mater wordt het volgende buisdeel vast gelast en verder de grond in geperst.

Zodra de stalen buispalen op diepte staan worden ze vol gestort met beton en voorzien van een stalen frame van betonijzer dat in het beton wordt gedrukt. De bovenste 2 meter gewapend beton is om wisselende grondwaterstanden te kunnen weerstaan en er kan een stalen frame worden geplaatst op de buis om de fundering extra te kunnen ondersteunen.

Geen natte voeten meer in Hengstdal door aannemer Ben Niels

Niels Palen realiseert project regenwater afkoppelen in Hengstdal Nijmegen.
Bekijk meer op de site van Green Capital Challenges

Project Hemelwater-
infiltratie

Niels Palen heeft met subsidie van de gemeente Nijmegen een projecthemelwaterinfiltratie uitgevoerd in Nijmegen Oost

De voordelen
De voordelen van afkoppelen zijn duidelijk:

  • we ontlasten het riool dus er stort bij heftige regenval geen vuil rioolwater meer over naar het oppervlaktewater;
  • de zuiveringsinstallatie wordt minder en gelijkmatiger belast;
  • het grondwater wordt op natuurlijke wijze aangevuld;
  • regenwater zakt de grond in en het duurt veel langer voor het bij de rivier komt, waardoor hoogwater wordt beperkt.

Hoe koppel ik af?
Of u kunt afkoppelen bij uw huis, hangt van een paar dingen af: welk type riolering er bij u in de straat ligt of, als u het water op eigen terrein wilt bergen, waar u woont (hoog of laag, grondsoort) en hoe groot uw tuin is.

U kunt de regenpijp aansluiten op een infiltratievoorziening. Niels Palen kan u daarover adviseren, een offerte op maat uitbrengen en het infiltratiesysteem aanleggen.

Waar kun je afkoppelen in Nijmegen?
Afkoppelen is te overwegen in:
Benedenstad, Centrum, Bottendaal, Galgenveld, Altrade, Hunnerberg, Hengstdal, Ooyse Schependom, Nijeveld, Biezen, Wolfskuil, Hees, Heseveld, Neerbosch Oost, Kwakkenberg, Groenewoud, Hazenkamp, oostelijk gedeelte Goffert, St. Anna, Heyendaal, Haterse Hei, Grootstal, Hatert en Brakkenstein

VERZAKKING VAN UW PAND GEEFT SCHEURVORMING

Niels Palen kan u helpen!

Scheurvorming van het metselwerk werkt als een verklikker over de oorzaak.  Ongelijkmatige zetting van het pand door gedeeltelijke onderkeldering is vaak de oorzaak. Ook speelt vaak de samenstelling en aard van de ondergrond een belangrijke rol.

Bij een verzakt pand is sprake van instabiele schade, die zich verder kan ontwikkelen. Funderingsherstel is dan noodzakelijk. NielsPalen past in degelijke situaties funderingsherstel toe op basis van het “Stalen Buispalen Principe met Console”.
Op plaatsen waar slechts aan één zijde gewerkt kan worden, is deze methode toepasbaar.
Hoe werkt deze methode in het kort.

  • Er wordt pal naast de bestaande fundering trillingvrij een gat geboord.
  • In dit gat wordt een holle stalen buispaal trillingsvrij tegen de bestaande fundering op de gewenste diepte aangebracht.
  • Wanneer de buis op diepte is wordt deze gevuld met beton, met een kopwapeningsnet over de bovenste meters. Over de stalen buispaal wordt, evenwijdig aan de fundering, een console geschoven.
  • Door het zwenken van de console komt de draagarm onder de fundering. Met een mechanische vijzel/krik kan de fundering op de gewenste spanning worden gezet of in bepaalde gevallen zelfs iets omhoog worden gedraaid. De console en paalkop worden tegen erosie beschermd met kripvrije beton.

Wie zijn wij

Niels Palen heeft de kennis, techniek en ervaring om stalen buispalen aan te brengen voor  grote en kleine projecten of voor particuliere toepassing.

BEN NIELS
info@nielspalen.nl
Nijverheidsstraat 54
6681 LN Bemmel
026 – 312 13 43

Neem contact met ons op

Wij hechten veel waarde aan goede persoonlijke contacten en doen er alles aan u een zo compleet mogelijke service aan te bieden. Wij staan u dan ook graag te woord. Hieronder kunt u de persoonlijke gegevens vermelden, wij nemen dan zo snel mogelijk telefonisch of per mail contact op.

Neem contact met ons op

Wij hechten veel waarde aan goede persoonlijke contacten en doen er alles aan u een zo compleet mogelijke service aan te bieden. Wij staan u dan ook graag te woord. Hieronder kunt u de persoonlijke gegevens vermelden, wij nemen dan zo snel mogelijk telefonisch of per mail contact op.

Verzenden...

©2019 Niels Palen

Log in with your credentials

Forgot your details?